Author Topic: GenelPara – Borsa ve Hisse Yorumları Sitesi  (Read 851 times)

ibrahimgurkan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
GenelPara – Borsa ve Hisse Yorumları Sitesi
« on: February 25, 2021, 07:30:27 PM »

GenelPara borsa yatırımcıları için teknik analiz ve yatırım önerileri veren türkiyenin yeni nesil yatırımcı sitesidir.
"Borsa" terimi genellikle Dow Jones Industrial Average veya S&P 500 gibi büyük borsa endekslerinden birini ifade eder . Her bir hisse senedini takip etmek zor olduğu için, bu endeksler borsanın bir bölümünü içerir ve performansları tüm piyasanın temsilcisi olarak görülür.
Borsanın düştüğünü veya borsanın gün boyunca yukarı veya aşağı kapandığını söyleyen bir haber başlığı görebilirsiniz. Çoğu zaman, bu, borsa endekslerinin yukarı veya aşağı hareket ettiği, yani endeksteki hisse senetlerinin bir bütün olarak değer kazandığı veya kaybettiği anlamına gelir. Hisse yorumları senedi alıp satan yatırımcılar, hisse senedi fiyatlarındaki bu hareketle kar elde etmeyi umuyorlar.
Borsanın nasıl çalıştığının ardındaki kavram oldukça basit. Bir müzayede evi gibi işleyen borsa, alıcıların ve satıcıların fiyatları müzakere etmesine ve ticaret yapmasına olanak tanır.
Borsa, bir borsa ağı aracılığıyla çalışır - New York Borsası'nı veya Nasdaq'ı duymuş olabilirsiniz. Şirketler, hisse senetlerinin hisse senetlerini ilk halka arz veya halka arz adı verilen bir süreç aracılığıyla bir borsada listeler . Yatırımcılar, şirketin işini büyütmek için para toplamasına izin veren bu hisseleri satın alır. Yatırımcılar daha sonra bu hisse senetlerini kendi aralarında alıp satabilir ve borsa, listelenen her bir hisse senedinin arz ve talebini izler.
Bu arz ve talep, her bir menkul kıymetin fiyatını veya borsa katılımcılarının, yatırımcılar ve tüccarlar, almaya veya satmaya istekli oldukları seviyeleri belirlemeye yardımcı olur.
Alıcılar bir hangi hisse alınır veya ödemek istedikleri en yüksek tutarı sunar; bu, genellikle satıcıların karşılığında "istediği" miktardan daha düşüktür. Bu fark, alış-satış yayılımı olarak adlandırılır. Bir ticaretin gerçekleşmesi için bir alıcının fiyatını artırması veya bir satıcının fiyatını düşürmesi gerekir.
Bunların hepsi karmaşık gelebilir, ancak bilgisayar algoritmaları genellikle fiyat belirleme hesaplamalarının çoğunu yapar. Hisse senedi satın alırken, komisyoncunuzun web sitesinde teklif verme, sorma ve teklif sorma yayılımını göreceksiniz, ancak çoğu durumda, fark kuruş olacak ve yeni başlayanlar ve uzun vadeli yatırımcılar için fazla endişe yaratmayacaktır.