Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - admin

Pages: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 94
691
Site tanıtımları / Salata tarifleri
« on: June 24, 2021, 01:50:04 PM »
Salata tarifleri

Salata tarifleri sizlerin taleplerini ve ihtiyaçlarını en doğru şekilde sonuçlandırmak adına özel menüler eşliğinde sunulur. Sizler de hemen bu tariflere uygun bir şekilde salata ve yemekler yaparak misafirlerinize hızlı şekilde tarif edebilirsiniz.  Sizeyemektarifleri.com adresine giriş yaptığınızda firmamızda yer alan tüm yemek tarifleri, pasta tarifleri, yemek tarifleri, salata tarifleri sizler için özenle oluşturulmuştur. Siz de dilediğiniz hizmete hemen erişerek bu benzersiz çözümlerden kolay bir şekilde yararlanabilirsiniz. Salata tarifleri ve dahası hakkında geniş bilgi almak isterseniz web sitemiz üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

692
Site adı : Buzdolabitamir.com

Siteyi tanımlayan başlık : Buzdolabitamir.com - Endüstriyel buzdolabı tamiri

Yayın hayatına başladığı ay ve yıl: 06 / 2018

Ayrıntılı Açıklamalar : Endüstriyel buzdolabı sahibi olanlar, dolapları arızalandığı takdirde, hiç vakit kaybetmeksizin buzdolabitamir.com isimli internet adresine giriş yapabilir.

İstanbul genelinde, gerek soğutucu, gerekse de endüstriyel buzdolabı tamiri hizmeti sunan firma, sektöründe uzunca süredir faaliyet göstermektedir.

Kasap dolabı arızasını gidermek adına, bu firmadan destek almanızı tavsiye ederiz. Kasap dolapları, en avantajlı fiyatlarla buradan onarılabilir. Dolabınızdan ilginç sesler mi geliyor? Eskisi gibi verimli soğutma mı yapamıyor? Dolabınız su mı sızdırıyor? Tüm bu soruların çözümü, burada sizi bekliyor olacaktır.

Endüstriyel buzdolabınızın herhangi bir parçaya ihtiyaç duyması durumunda, firma sizlere birinci sınıf kalitede yedek parçalar temin eder. Ve bu parçaların montajını özenle gerçekleştirir.

Endüstriyel buzdolabı tamiri ihtiyaçlarınızı karşılamak adına, yapmanız gereken tek şey, 0535 729 23 49 numaralı telefonu aramak olmalıdır. İşinde ehil olan, uzun yıllardır bu sektörde hizmet veren Hasan Usta, telefonlarınıza yanıt verecektir.

Firma İstanbul'un Fatih ilçesinde yer almaktadır. Fakat İstanbul'daki her ilçeye hizmet verir. Endüstriyel buzdolabı arızası yaşayan İstanbullular, bu adresi gönül rahatlığıyla tercih edebilir.

693
Site tanıtımları / Ankara ofis temizliği
« on: June 17, 2021, 02:43:14 PM »
Ankara ofis temizliği

Ankara ofis temizliği ile ofislerinizi daha hijyenik bir ortama kavuşturmanın zamanı geldi. Merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz her ne varsa sizler de web sitemiz aracılığı ile bu benzersiz hizmet ayrıcalıklarından kolayca yararlanabilir, aklınıza gelen tüm soruları hızlı şekilde sorabilir ve dilediğiniz hizmet modeline kolayca erişebilirsiniz. Akalingruptemizlik.com adresi üzerinden web sitemize giriş yaptığınızda size özel sunduğumuz uygun fiyatlı ofis temizleme olanakları ve daha fazlasına hemen sahip olabilirsiniz. Kusursuz hizmet anlayışı ve profesyonel çözüm olanakları web sitemizde sizler için hazır olarak bulunmaktadır. bu özel temizlik ve hijyen deneyimine sizler de kolay bir şekilde sahip olabilir ihtiyaçlarınızı çözüme eriştirebilirsiniz. Benzersiz hizmet ayrıcalıkları ve çok daha fazlası için hemen web sitemiz üzerinden, firmayla irtibata geçebilirsiniz.

694
Site tanıtımları / Freelancer Uzman Kirala - Freelancer.tr.cr
« on: June 16, 2021, 11:36:04 PM »
Web Site İsmi : Freelancer.tr.cr

Sitenin Başlığı : Freelancer Uzman Kirala - Freelancer.tr.cr

Sitenin Kayıt Edildiği Tarih : Haziran 2020

Site Tanıtımı : İnternet üzerinden ek gelir elde etmenin en önemli yollarından biri de, freelancer olarak çalışmaktır. Herkes uzmanlık alanına göre, kendisine bir internet işi bularak önemli gelirler elde edebilir. Kimisinin kalemi kalitelidir, makale yazarlığı yapar. Kimisinin göz zevki güzeldir ve kendisini tasarım hususunda eğitmiştir bu bağlamda web tasarım ve logo tasarım gibi çözümler sunar. Kimisinin çeşitli yabancı dillere kabiliyeti vardır ve tercüme işleri yapar. Seslendirme, web yazılım ve daha pek çok hizmet, freelance hizmetleri arasına girer.

Gerek çeşitli bir iş grubunda uzman olup gelir elde etmek isteyenler, gerekse de kendisine bir uzman arayanlar, hiç tereddüt etmeksizin freelancer.tr.cr isimli internet adresine bağlanarak, buradan en güzel şekilde yararlanabilir. Herkese şimdiden bol kazançlar ve keyifli alışverişler dileriz.

695
Site tanıtımları / Ankara buz lazer
« on: June 15, 2021, 10:41:01 PM »
Ankara buz lazer

Ankara buz lazer tedavisine erişmek istediğinizde öncelikli olarak Ankaralazer.com adresine giriş yapabilir ve bu özel deneyim ayrıcalıklarından kolay bir şekilde faydalanabilirsiniz. Firmamız sizler için merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz konularda hızlı şekilde çözümler sunar. Güvenli hizmet ayrıcalıklarından yararlanmak için web sitemiz üzerinden bu deneyime tanık olabilir, profesyonel bir şekilde kusursuz hizmet ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz. Ankara buz lazer hizmeti ile artık sizler de cildinizde beğenmediğiniz ve istemediğiniz kötü görünen leke, sivilce, iz ya da diğer pek çok farklı bir takım sorunları hızlı bir şekilde sonuca eriştirebilirsiniz. Siz de bu benzersiz deneyim ve avantajlardan yararlanmak ve istediğiniz hizmet detaylarına sahip olmak için sitemizdeki iletişim bölümünden bize ulaşınız.

696
Web Site İsmi : Sermayepiyasalari.net

Site Başlığı : Sermaye Piyasaları Bilgi ve Haber Portalı - Sermayepiyasalari.net

Sitenin Kayıt Edildiği Tarih : Ekim 2017

Site Tanıtımı : Sermayepiyasalari.net adı altında yayın hayatını başarıyla sürdüren internet adresi içerisinde, yatırımcıları çok yakından ilgilendiren haberler yer almaktadır. Gerek Sermaye Piyasaları haberleri, gerek çeşitli şirketlerin yatırım haberleri, gerek sanal paralar ile ilgili gelişmeler bu site içerisinde kapsamlıca ele alınmıştır.

Paranızı en akıllı şekilde değerlendirmek adına, bilinçli bir yatırımcı olmanız elzemdir. Bu nedenle, gelişmeleri en yakından takip etmeniz kuvvetle tavsiye edilir. Para ve sermaye piyasalarında öne çıkan gelişmelerden uzak kalırsanız, yapacağınız yatırımların da başarısızlıkla sonuçlanma riski artar. Dolayısıyla, https://www.sermayepiyasalari.net gibi haber ve bilgi portallarını kullanmanızda yarar vardır.

Altına yatırım mı yapmak istiyorsunuz? Halka arz edilen hisseler hakkında bilgi edinmeyi mi arzu ediyorsunuz? Hiç vakit kaybetmeden sermayepiyasalari.net içerisine girişinizi yapın. Ve buradan gerek altın, gerek hisse senetleri hakkında merak ettiğiniz her soruya yanıt alın.

Kripto paralar, dünyamıza yeni yeni girmeye başladı. Elbette kripto paraların yüksek kazançları olduğu gibi, yüksek riskleri de söz konusudur. Birçok yatırımcı, kripto paralar ile büyük karlar elde etmiş, birçoğu da birikimlerini ne yazık ki eritmiştir. Bu bağlamda yüksek riski sevmeyenler, risk algılarına göre profesyonel kurumlardan destek alarak yatırımlarına yön verebilirler. Sermayepiyasalari.net platformu, ziyaretçilerine kripto paralar hakkında son gelişmeleri aktaran bir platformdur. Bu site içerisinde asla bir yatırım tavsiyesi sunulmaz. Dolayısıyla her yatırımcı, kendi kararlarını, derin araştırmalar neticesinde almalıdır. Herkese şimdiden bol kazançlar dileriz.

697
Site tanıtımları / Dünya Standartlarında Saç Ekim Hizmeti
« on: June 08, 2021, 10:27:06 PM »
Dünya Standartlarında Saç Ekim Hizmeti

 

Kurulmuş olduğu ilk günden bu yana En iyi saç ekim merkezleri konusunda saç ekimi hizmeti veren firmamız kendisini tercih eden hastalarım almış oldukları bu hizmetten memnun ayrılması için elimden geleni her zaman en iyi şekilde yapmaktadır. Estetik açıdan oldukça güzel işleri ortaya çıkaran firmamız saç ekimi alanında estetik cerrahi işlemleri uzman doktor kadrosu ile gerçekleştirmektedir.

 

Bünyemizde yer alan doktorlar ve diğer sağlık çalışanları ile saç ekim işlemlerinin tamamı en iyi saç ektirme yeri klinikleri arasında yer alan merkezimizde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca merkezimizde saç analiz  işlemleri de gerçekleştirilmektedir. Bilgiportali.net üzerinden bilgi alabileceğiniz firmanızda saç ekim fiyatları sizlere en makul seviyelerde sunulmaktadır.

 

 

698
Site tanıtımları / Köşe Yazarları Uygulamasını Denediniz mi?
« on: June 07, 2021, 03:20:46 PM »
Köşe Yazarları Uygulamasını Denediniz mi?

Gerek gazetelerin, gerek çeşitli haber sitelerinin ve blogların köşe yazarları, tek bir uygulama altında toplandı! Bugün sizlere bir Google Play uygulaması tanıtacağım. Uygulama ile birlikte, ünlü köşe yazarlarının birbirinden değerli yazılarını keyifle okuyabileceksiniz.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gazete.koseyazari&gl=TR linkine tıkladığınız takdirde, uygulamayı tek tuşla indirme şansı bulabilirsiniz.

Uygulama, almış olduğu yüksek yıldız puanı ile, kullanıcılarının beğenisini göstermektedir. Köşe yazarlarını tek bir uygulama vasıtasıyla bulmak isteyenler, Gazete Köşe Yazarı uygulamasından mutlaka yararlanmalıdır.

Köşe Yazarları uygulaması ücretsizdir. Ve boyutu sadece 4,1 MB idir. On binlerce kişi tarafınca indirilen bu uygulamayı siz de mutlaka deneyiniz.

Uygulamanın en sevilen özelliği ise, favori yazarların seçilebilmesidir. Favori yazarlarını seçenler, bu yazarların yeni köşe yazıları çıktığı anda, yazılara kolayca ulaşabilecektir. Uygulamayı beğenirseniz, dostlarınıza önermeyi unutmayınız.

Uygulama adı: Köşe Yazarları
Yükleme sayısı: 10.000+
Boyutu: 4,1 MB
Platformu: Android
Uygulama Sayfası: Play.google.com/store/apps/details?id=com.gazete.koseyazari&gl=TR




699
Site tanıtımları / Zeytinburnu haberleri
« on: June 05, 2021, 03:14:20 PM »
Zeytinburnu haberleri

 Zeytinburnu haber sitesi yenilikçi bir anlayış ile merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz tüm bilgileri sizlere güvenli bir yapıda sunan özel bir sitedir. Her zaman profesyonel çözüm imkanlarından anında yararlanmanız adına çalışan bu sistem, sizlerin taleplerine kolay bir şekilde sonuçlandırmak adına çalışmaktadır. Merak ettiğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz hizmetlerin tümü haber sitemizde yer alır. Bu doğrultuda sizler de hemen Zeytinburnu haber sitesine giriş yaparak aklınıza takılan bu sorulara cevap bulabilirsiniz. Turkuazgazetesi.net üzerinden elde ettiğiniz tüm bilgiler tamamen benzersiz, profesyonel bir şekilde sizlerle buluşur. Siz de Zeytinburnu haberleri ve dahası hakkında bilgi edinmek istediğiniz zamanlarda web sitemize giriş yapabilir, dilediğiniz gibi bu kusursuz hizmet deneyiminden yararlanabilirsiniz. Haber alma ayrıcalıklarınızı sonuna kadar kullanabileceğiniz web sitemiz farklı yazar kadrosu ve güncel içerikleri ile sizlerin taleplerini en iyi şekilde sonuçlandırmak adına çalışır.

700
Site tanıtımları / En Güzel Kız Oyunları Burada
« on: June 03, 2021, 01:32:49 PM »
En Güzel Kız Oyunları Burada

Özellikle kızların tercih ettiği oyunların başında kız oyunları gelir. Bayanlara özgü oyunlara kapsayan bu oyunları kız oyunları platformunda bulabilirsiniz. Peki hangi tür oyunlar kız oyunlarıdır? Kız oyunları denilince ilk akla gelen oyun kategorisi elbette Barbie Oyunları olmaktadır. Barbie nin giydirilmesi, makyajı, saç ve tırnak bakımı gibi oyunlar aklımıza gelmektedir.

Kız oyunlarının pek çok çeşidi vardır. Yapılan istatistiklere göre en fazla oynanan kız oyunları şunlardır: Giysi giydirme oyunları kız oyunları arasında başı çekmektedir. Kızların makyaj ve kuaför işlemleri için oynadığı oyunlar bunu takip etmektedir. Kızların makyaj oyunları arasında el, yüz ve saç bakımı üzerine hazırlanmış oyunlar ilk akla gelen oyunlardır. Yine kızların alış veriş işlemlerine ilişkin oyunların yanı sıra yemek ve pasta yapma oyunları da kızların en çok hoşlandığı oyunlardandır. Bunların ardından temizlik oyunları da kızlar tarafından tercih edilen oyunlardandır.

Tüm bu kız oyunlarının yanı sıra ücretsiz olarak online oynanan diğer tüm oyunları Oyunlara.Com adresinde bulabilirsiniz. Onlarca kategori ve binlerce oyun ile oyun oynamanın keyfini yaşayabileceğiniz mobil oyun oynama sitesi olarak ilk tercih edilebilecek oyun sitesidir.

701
Site tanıtımları / Korsan edebiyat sitesi
« on: June 01, 2021, 01:39:49 PM »
Korsan edebiyat sitesi

Korsan Edebiyat dergisi her zaman sizlere edebi eserleri daha yakından tanımanıza olanak tanıyan bir dergi olma özelliğini taşır. Sizler de Korsanedebiyat.com adresine girerek sizler için hazırladığımız dergimize göz atabilirsiniz. Benzersiz hizmet modeli, profesyonel çözüm olanakları ve ihtiyaçlarınıza karşılık çözümler sunan firma alt yapısı ile sizler için kusursuz çözüm olanakları sunar. Sizler de edebiyata ilgi duyuyor ve edebi eserleri her zaman daha yakından takip ediyorsanız hemen web sitemize giriş yaparak dilediğiniz gibi bu eserleri inceleyebilir, keyifli bir şekilde merak ettiğiniz bu edebi eserlere göz atabilirsiniz. Pek çok farklı edebiyata ilgisi olan bireyin tek bir sitede yer alması kusursuz hizmet adına önemlidir, korsan edebiyat bu doğrultuda sizler için keyifli çözümler sunmaktadır. Edebiyata ilgi duyan, şiir meraklısı olan, psikoloji makaleleri okumak isteyen herkes, bu siteye gönül rahatlığıyla giriş yapabilir.

702
Site tanıtımları / Enkisa.link - Link Kısaltma Servisi
« on: May 30, 2021, 01:20:03 PM »
Web site adı : Enkisa.link

Sitenin başlığı : Enkisa.link - Link Kısaltma Servisi

Sitenin kayıt edildiği ay ve yıl : 19/Nisan/2021

Site ile ilgili açıklamalar : Uzun linklerinizi, kısa hale getirmek ister misiniz? Cevabınız evet ise, hiç vakit kaybetmeden Enkisa.link isimli Link Kısaltma Servisi içerisine giriş yapınız. Buradan en hızlı ve en kolay şekilde Link Kısaltma ihtiyaçlarınızı karşılayabileceksiniz.

Özellikle Twitter ve benzeri sosyal medya platformlarında, harf kısıtlaması ile karşı karşıya kaldığımız için, uzun url adresleri yüzünden, tüm harf hakkımız tükenebilmektedir. Bu durumda, Url Kısaltma servislerinin önemi oldukça büyüktür. Enkisa.link ziyaretçileri, bu site üzerinden linklerini ücretsiz bir biçimde kısaltarak, dilediği yerde paylaşabilir.

Arzu edenler, linklerine şifre de koyabilecektir. Kısalttığınız linkleri güvenli hale getirmek isterseniz, bu link için bir şifre belirlersiniz. Böylece linke tıklayanlar, ancak sizin belirlediğiniz şifreyi girdikten sonra sayfayı açabilecektir.

Güvenli ve kullanımı kolay bir link kısaltma servisi arayanlar, gönül rahatlığıyla Enkisa.link adresinden yararlanabilir. Site üzerinden nasıl link kısaltabiliriz derseniz, hemen açıklayalım. Uzun url adresinizi, gerekli bölüme yapıştırıyorsunuz. Sizden istenen 4 haneli güvenlik kodunu giriyorsunuz. Ve Kısalt butonuna basıyorsunuz. Kısa linkiniz önüne geliyor. Şifreli bir link oluşturmak isterseniz, ayrıca ilgili bölüme dilediğiniz şifreyi girdikten sonra Kısalt butonuna tıklarsınız. Kolay kullanımı, sade ve şık arayüzü ile Enkisa.link adresinden vazgeçemeyeceksiniz. Siteyi beğenirseniz, dostlarınızla da paylaşmayı unutmayınız.

703
Bebek bakımı hakkında merak edilenler, eğlenceli testler ve fazlası burada

Eğlenceli testler anneler ve bebekler için hem eğlenceli hem de gelişimi tamamlayıcı bir şekilde olduğu bilinir. Bebekler ve anneler için faydalı olan içerikler her zaman web sitemizde yer almaktadır. Eğlenceli testler ve diğer pek çok merak ettiğiniz konu bebekler için web sitemizde yer almaktadır. Sizler de firmamız üzerinden dilediğiniz bu özel bilgiye hemen sahip olarak hızlı ve tamamen güvenli olan bu hizmetten kolay bir şekilde yararlanabilirsiniz. İnceleme-yorum gibi pek çok bilgi web sitemiz eniyibebek.com adresi üzerinden öğrenmeniz mümkündür. Bebekler için birbirinden keyifli zaman geçirecek oyunlar, testler web sitemizde yer almaktadır. Hamilelik sürecinden diğer tüm bebek bakım konularına kadar tüm bilgiler web sitemizde yer almaktadır.

704
Web Site İsmi : Lidertakipci.com

Site Başlığı : Sosyal Medya Bayilik Paneli - Lidertakipci.com

Sitenin Kayıt Edildiği Tarih : Şubat 2018

Site Tanıtımı : Sosyal medya hesabınızın hareketlenmesini istiyorsanız, bu konuda profesyonel yerlerle çalışmanızı tavsiye ederim. Lidertakipci.com platformu üzerinden; Twitter, Instagram, Facebook ve Youtube başta olmak üzere çok sayıda farklı sosyal medya hesabınız için ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayabilirsiniz. 

Kullanışlı bir smm panel arayanlar, gönül rahatlığıyla Lidertakipci.com içerisine girebilir. Buradaki sosyal medya bayilik paneli üzerinden; takipçi, beğeni, izlenme ve yorum paketleri alma şansı elde edebileceksiniz.

Sosyal medya paketleri satarak para kazanmak mı istiyorsunuz? İnternetten para kazanma yollarından biri de, sosyal medya paketleri satmaktır. Bu hususta, Lider Takipçi ile çalışmanızda yarar vardır. Avantajlı fiyatları, kaliteli sosyal medya paketleri ve profesyonel destek hizmetiyle Lider Takipçi ön plana çıkmaktadır.

Sosyal medya bayilik paneli kullananlar, gerek kendi sosyal medya hesaplarının güç kazanması adına; takipçi, beğeni, yorum, izlenme, retweet gibi hizmetler alabilir, gerekse de bu hizmetleri satarak gelir elde edebilir.

Lidertakipci.com adresinde, her ihtiyaca cevap verebilecek takipçi paketleri yer alır. Örneğin kimi takipçi paketlerinde bayan takipçiler ağırlıklıdır. Kimi paketlerde tamamen Türk takipçiler yer alır.

Telegram hizmetleri, Pinterest hizmetleri, Google harita doğrulama ve Google yorum hizmetleri, site trafik hizmetleri ile çok daha fazlası yine burada sizleri bekliyor olacak. Herkese şimdiden keyifli alışverişler ve bol kazançlar dileriz.

705
Site adı : islamseli.com

Site başlığı : Kuran tefsiri, Peygamberimiz, Duaların Fazileti ve fazlası - islamseli.com

Domainin Kayıt Edildiği Tarih : Şubat 2008

Site ile alakalı tanıtım mesajı : Kur'an-ı Kerim, manası itibariyle apaçık bir kitaptır. Her yaştan ve her zeka seviyesinden kişi, Kur'an'ı anlayabilir. Fakat ilmimizdeki eksiklikler sebebiyle, Kur'an'ı en doğru biçimde anlayabilmek adına, Kur'an'ı bizlere açıklayan tefsirlere müracat edilmesi pek kıymetlidir. Kuran tefsiri okumak demek, Kur'an-ı Kerim'i daha doğru bir biçimde anlayabilmemiz adına, bir çaba ortaya koymak demektir. Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetlerin nüzul sebebi, derin manaları, bu ayetler hakkında peygamberimiz s.a.v tarafınca söylenen hadis-i şerifler ve fazlası Kur'an tefsirleri içerisinde yer alır. islamseli.com adı altında faaliyet gösteren internet adresi içerisinde de, ziyaretçiler Kur'an ayetlerinin açıklamasını, yani Kur'an tefsiri bulabilecektir.

Peygamberimiz s.a.v. tarafınca söylenen sözlere hadis-i şerif denir. Hadisler, bizim yaşam biçimimizi baştan aşağı değiştirmelidir. Peygamberimiz s.a.v. gibi ibadet etmek, onun gibi güzel ahlaka sahip olmak, onun gibi hareket etmek istiyorsak, kısacası onu daha çok tanımak ve daha çok sevmek istiyorsak, hadisleri öğrenmemiz şarttır. Bu bağlamda, islamseli.com isimli web adresi üzerinde, ziyaretçilere çeşitli hadisler sunulacaktır. Ayrıca peygamberimizin (s.a.v.) hayatı da yine site içerisinde işlenecektir.

Duamız olmazsa, Rabbimiz bize ne diye değer versin. Biz Rabbimize yalvaracağız ki, Rabbimiz katında bir değere sahip olalım. islamseli.com platformuna girenler burada, gerek duaların manalarını, gerekse de Duaların Fazileti ile ilgili bilgilere ulaşabilir. Özellikle peygamber efendimiz s.a.v tarafınca yapılan dualar ve bu duaların anlamları, faziletleri site üzerinde paylaşılacaktır.

Bilinçli ve kamil bir Müslüman olmak istiyor isek, ilmi anlamda kendimizi geliştirmemiz şarttır. Bu hususta, gerek kitaplara başvurmalı, gerekse de islamseli.com gibi değerli internet adreslerinden yararlanmalıyız. islamseli.com bünyesinde sizleri birbirinden güzel ezan sesleri ve sureler de bekliyor olacak. Buradan hem Kur'an-ı Kerim dinleyebilir, hem de Kur'an-ı Kerim tefsiri okuyabilirsiniz.

Pages: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 94