404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.

İstanbul’un o ilçesinin adı değişiyor

AK Parti, İstanbul’un Eyüp ilçesinin isminin “Eyüpsultan” olarak değiştirilmesi için TBMM İçişleri Komisyonu’na bir kanun teklifi sundu. Komisyonda oylanan teklif kabul edildi.

İl ve ilçe müftülerine resmi nikah kıyma yetki veren “Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın TBMM İçişleri Komisyonu’ndaki görüşmeleri sürerken, AK Parti, İstanbul’un Eyüp ilçesinin adının “Eyüpsultan” olarak değiştirilmesi için komisyona bir kanun teklifi sundu. İstanbul Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Ayşe Nur Bahçekapılı, Mehmet Muş, Hüseyin Bürge ve Haydar Ali Yıldız imzasıyla verilen kanun teklifinde, İstanbul’un fethinin manevi komutanı olarak milletin gönlünde mümtaz bir yeri olan sahabe Halit Bin Zeyd Ebu Eyyüp El-Ensari Hazretlerinin medfun bulunduğu ilçenin adının halk arasında ve hatta yurt dışında “Eyüpsultan” ismiyle bilinmesine rağmen ilçe için kullanılan “Eyüp” isminin Eyüpsultan isminde bulunan mana ve mefhum ve mahiyeti ifade etmede yetersiz kaldığı belirtildi. Teklifte, ilçe isminin halk arasında bilinen ismiyle anılması ve milletin kültür, inanç ve milli değerlerinin yaşatılması amacıyla Eyüp isminin “Eyüpsultan” olarak değiştirilmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Teklifin tasarıya eklenmesi için verilen önerge, komisyonda oylanarak kabul edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir